با ۸ راهکار ساده در این مقاله، فرزندتان را به درس خواندن علاقهمند کنید.
راههای تشویق به درس خواندن در کودکان و نوجوانان
تربیت و رسیدگی به کودکان کار بسیار دشواری است؛ ولی دشوارتر از آن نیز وجود دارد: قانع کردن کودکان برای رفتن به مدرسه و درس خواندن! این که کودک شما بهصورت خودجوش به درس خواندن علاقه داشته باشد، نعمت بزرگی محسوب میشود؛ ولی همه بچهها مشابه یکدیگر نیستند. بسیاری از آنها به هر روشی که شده سعی میکنند از درس خواندن فرار کنند. همه با اهمیت درس خواندن و تاثیر آن بر آینده کودک با خبر هستند؛ بنابراین این وظیفه والدین است که کودک خود را برای درس خواندن ترغیب کنند. به دلیل اهمیت این موضوع در ادامه چند راهکار ساده و کاربردی برای تشویق کودک به درس خواندن را به شما معرفی میکنیم. با خواندن این مقاله در چند دقیقه و به کار گرفتن راهکارها، از داشتن کودکی زرنگ و علاقهمند به درس خواندن لذت ببرید.
برای افزایش تمرکز، محیط مناسبی را برای درس خواندن فرزندتان فراهم کنید
بسیاری از کودکان به دلیل در اختیار نداشتن یک فضای مناسب برای مطالعه، از درس خواندن فراری هستند. تا جای ممکن عوامل حواسپرتی را از محیط اطراف کودک دور کنید؛ اسباببازیهای وسوسهکننده، کتابهای سرگرمکننده خصوصا کتابهای جذابی مانند کتاب برجسته سه بعدی. صدای تلویزیون یا موسیقی را کم کنید تا جایی که سکوت و آرامش بر محیط حکمفرما باشد. محیط آرام تمرکز کودک را بیشتر کرده و او را به درس خواندن ترغیب میکند. همه وسایل و نوشتافزار موردنیاز کودک را آماده کرده و در دسترس او قرار دهید.
برای جلوگیری از بی علاقگی به درس زمان مناسبی را برای درس خواندن در نظر بگیرید
همان قدر که مکان مناسب در تشویق کودکان به درس خواندن اهمیت دارد، زمان انجام تکالیف نیز مهم است. هر کاری باید زمان مخصوص به خودش را داشته باشد و کودک باید این موضوع را یاد بگیرد. زمانی که کودک میخواهد درس خواندن یا انجام تکالیف را شروع کند، نباید خسته، خوابآلود یا گرسنه باشد؛ شما بهعنوان والد باید یه این نکات بسیار توجه کنید. زمانی در روز که کودک بیشترین انرژی را دارد برای درس خواندن در نظر بگیرید.
او را تشویق کنید که بعد از انجام تکالیف میتواند به فعالیتهای سرگرمکننده مانند خواندن کتاب منظومه شمسی برای کودکان، تماشای تلویزیون یا بازی مشغول شود. در زمان مطالعه بر فعالیت فرزند خود نظارت داشته باشید و همه برنامههای مزاحم را تعطیل کنید. برای این که کودک سردرگم نشود، برای او برنامه مشخصی را در نظر بگیرید و طبق آن، بعد از اتمام هر کار جلوی آن یک تیک بزنید. این کار بهمرورزمان به منظم شدن کودک نیز کمک میکند.
برای تشویق کودک به درس خواندن هنگام انجام تکالیف با او همراه شوید
بسیاری از دانشآموزان فراری از درس، به دلیل دشوار بودن تکالیف یا سردرگمی علاقهای به انجام وظایف خود ندارند. شما قرار نیست تکالیف را به جای فرزندتان انجام دهید، هدف مشارکت و همراهی در پیش بردن تکالیف است. بههیچعنوان انجام تکالیف او را بر عهده نگیرید؛ با این کار علاوهبر صدمه زدن به اعتمادبهنفس فرزندتان، او را به این وضعیت عادت خواهید داد.
اگر کودک در حل مسائل یا یادگیری یک مبحث خاص مشکل دارد، سعی کنید با زبانی ساده آن موضوع را به او آموزش دهید؛ اگر متوجه نشد به شیوههای دیگر موضوع را بیان کنید. برای آموزش بهتر میتوانید از کتابهای کمک آموزشی بهره ببرید؛ بهعنوان مثال کتاب پا به پای کلاس اولی ها، یکی از بهترین کتابها برای آموزش الفبا به دانشآموزان پایه اول ابتدایی است. در انجام تمرینهای این کتاب با فرزند خود همراه شوید و او را برای یادگیری تشویق کنید.
برای ایجاد انگیزه درس خواندن آموزش از طریق بازی و سرگرمی را فراموش نکنید
آموزش هر مفهوم زمانی که با بازی و سرگرمی همراه باشد، برای کودکان جذابتر خواهد بود. اگر به دنبال راه حل مناسبی برای تشویق کودکان به درس خواندن هستید، شیوههای قدیمی را کنار بگذارید و هیجان را وارد کار کنید. زمانی که یادگیری با بازی و سرگرمی همراه باشد، کودک بهصورت فعالانه درگیر آن بازی شده و مفاهیم را به شکلی عمیقتر فرا میگیرد. علاوهبر این، کودکان خیلی سریع از یک شیوه تکراری و ثابت آموزش خسته میشوند؛ آنها سرشار از انرژی و عاشق هیجان هستند؛ بنابراین با سرگرمیها و بازیهای مختلف به فرزند خود انگیزهای برای درس خواندن بدهید. برای این منظور میتوانید از کتابهایی که با همین هدف منتشر شدهاند کمک بگیرید؛ کتاب خودم می خوانم یکی از بهترین نمونههای آموزش همراه با بازی و سرگرمی برای کلاس اولیها است. در هر جلد این کتاب یک حرف با استفاده از داستان، شعر و رنگآمیزی به کودکان آموزش داده میشود.
روی یادگیری تمرکز کنید، نه نمره تا از بی توجهی کودک به درس جلوگیری کنید
به جای استرس وارد کردن به فرزند خود برای گرفتن نمره بالا، به یادگیری او توجه کنید. یکی از راههای تشویق به درس خواندن، جدی گرفتن دستاوردهای فرزندتان، هر چند کوچک، است. آنها نباید هیچ گونه فشار یا استرسی را برای گرفتن بهترین نمرات و رتبهها احساس کنند. همیشه به خاطر داشته باشید که همه افراد با گرفتن نمره بالا به فردی موفق تبدیل نمیشوند. در همین مورد تهیه کتاب آدم های معمولی دنیا را تغییر می دهند خالی از لطف نیست؛ در هر جلد از این مجموعه کتاب، کودکان با سرگذشت یکی از افراد موفق آشنا میشوند. آشنایی با مسیر موفقیت این افراد، بهصورت مثبت و نه با ایجاد استرس، کودکان را برای درس خواندن ترغیب میکند.
با او درباره مدرسه صحبت کنید تا علت بی علاقگی به درس را در او متوجه شوید
گاهی اوقات علت درس نخواندن نوجوانان یا کودکان دانشآموز، علاقه نداشتن به معلم یا مدرسه است. فضای اظهار نظر درباره مدرسه، معلم و اتفاقاتی که در مدرسه میافتد را به فرزند خود بدهید. زمانی که نظر خود را بیان کرد، بههیچعنوان او را سرزنش نکنید. شما بهعنوان یک والد خوب باید فرزند خود و دغدغههای او را درک کنید. اگر احساسات و نظرات او را جدی نگیرید، دلسرد میشود؛ حتی ممکن است اندک انگیزهای که برای درس خواندن دارد را نیز از دست بدهد. با او دلسوزانه و با مهربانی رفتار کنید و علت بی علاقگی به درس را در او تشخیص دهید. در بسیاری از موارد با صحبت کردن ساده میتوانید مشکل را برطرف کنید.
برنامه تشویقی در نظر بگیرید تا انگیزه درس خواندن در فرزندتان ایجاد شود
اگر برای شما هم این سوال پیش آمده است که «چگونه در فرزندم انگیزه ایجاد کنم که درس بخواند؟»، پاسخ چیزی جز تشویق کردن نیست. اگر به دنبال راه مناسب ترغیب برای درس خواندن فرزند خود هستید، باید موفقیتهای کوچک او را جدی بگیرید. این موفقیتهای کوچک ممکن است نمرهای خوب در یک امتحان، تمام شدن تکالیف زودتر از زمان در نظر گرفته شده یا حل یک مسئله پیچیده بدون کمک شما باشد. هر چیزی که از نظر شما قدم مثبتی رو به جلو باشد، باید مورد تشویق قرار بگیرد.
برای تشویق میتوانید او را به گردش ببرید، برای او یک کتاب جذاب خریداری کنید یا اسباببازی موردعلاقهاش را به او هدیه دهید. البته در تشویق کردن کودک بعد از موفقیتها زیادهروی نکنید؛ زیرا این کار در طولانی مدت ممکن است انتظاری بیجا برای کودک شما رقم بزند و در صورت تشویق نشدن، احساس سرخوردگی کند.
از کتابهای آموزشی کمک بگیرید تا یادگیری برای کودکان آسانتر شود
کتاب یار و یاور همیشگی ما در برطرف کردن مشکلات مختلف است. برای تشویق کردن کودک به درس خواندن نیز میتوانید از کتابها کمک بگیرید. کتابهای مختلف آموزشی-سرگرمی، برای آموزش موضوعات گوناگون با زبانی ساده و شیوهای خلاقانه به کودکان انتخاب بسیار خوبی هستند.
جدای از کتابهای آموزشی، اگر بتوانید عادت کتاب خواندن را در فرزند خود ایجاد کنید، احتمالا با مشکل بی توجهی کودک به درس و مدرسه مواجه نخواهید شد؛ چرا که کودکانی که به خواندن کتاب علاقه دارند، معمولا به درس خواندن نیز علاقه نشان میدهند.
تشویق کودک به درس خواندن با کتابهای فروشگاه بادبادک
در این مقاله ۸ مورد از روشهای تشویق کودک به درس خواندن را بررسی کردیم. درس خواندن بچه های امروزی تاثیر بهسزایی در ساختن آیندهای درخشان برای خودشان و کشور عزیزمان ایران خواهد داشت؛ بنابراین شما والدین گرامی باید علت بی علاقگی به درس را در فرزند خود را تشخیص دهید و از راههای تشویق به درس خواندن برای ایجاد انگیزه در او استفاده کنید. شخصیت کودک خود را بشناسید و همراه با او در مسیر یادگیری با صبر و حوصله پیش بروید. با فرزند خود رابطهای صمیمانه داشته باشید و با بازی و سرگرمی او را به درس خواندن علاقهمند کنید.
در مسیر یادگیری و ترغیب برای درس خواندن، از نقش کتاب غافل نشوید. کتابهای مختلف با موضوعات متنوع آموزشی، سرگرمی، شعر و داستان، کودک را به مطالعه و درس خواندن علاقهمند میکند. شما عزیزان برای خرید انواع کتابهای کودک و نوجوان میتوانید از محصولات فروشگاه بادبادک دیدن کنید. در فروشگاه بادبادک بهترین کتابها از بهترین انتشارات کشور را برای فرزندان دلبند شما گردآوری کردهایم. برای انتخاب مناسبترین کتاب میتوانید با شماره 09016788666 تماس بگیرید.
نظرات کاربران