5 توصیه برای رفتار با کودک حرف گوش نکن

مقالات

در این مقاله روش‌هایی برای برخورد مناسب با کودک حرف گوش نکن را بررسی می‌کنیم.

سنین کودکی یکی از پرچالش‌ترین دوران آموزش و تربیت کودکان است. در این سنین کودک وارد مرحله‌های جدیدی از زندگی می‌شود و نیازمند کمک والدین است. برای روبه‌روشدن با انواع مشکلات، والدین باید در چنین مواقعی با صبوری به رشد شخصیت کودک کمک کنند. در این مقاله از مجله کودک و نوجوان بادبادک، در مورد رفتار با کودک حرف گوش نکن صحبت خواهیم کرد و اشاره‌ای به راهکارهای مختلف برای ارتباط بهتر با کودکان خواهیم داشت. بعد از خواندن این مقاله روش‌های تربیتی درست در رابطه با کودک حرف گوش نکن را می‌آموزیم.

1- انتخاب زمان مناسب برای صحبت با کودکان

برای صحبت کردن با کودکان مطمئن شوید که زمان درستی انتخاب کرده‌اید. برای مکالمه با کودکان توجه داشته باشید که میان بازی یا در حال صحبت با دیگران نباشند. زمانی که کودکان در حال بازی یا صحبت با دیگران هستند، توانایی تمرکز روی صحبت والدین را ندارند؛ بنابراین صحبت با کودک در این زمان جز اینکه درگیری والدین را بیشتر می‌کند، فایده‌ای نخواهد داشت.
برای صحبت با کودکان از آن‌ها درخواست مکالمه داشته باشید. درخواست کردن از کودکان برای صحبت کردن علاوه‌بر اینکه معنی احترام را به‌خوبی به آن‌ها یادآوری می‌کند، باعث افزایش اعتماد‌به‌نفس در کودکان خواهد شد. همچنین برخی از مکالمات را می‌توانید به زبان طنز با کودکان مطرح کنید. پیشنهاد می‌کنیم برای انجام چنین کاری از کتاب داستان کودک استفاده کنید. در کتاب‌های داستان کودکان و نوجوانان مطالب آموزشی به شیوه جذابی روایت شده است.

زمان مناسب برای صحبت با کودک لجباز

2- از صحبت‌های طولانی و پندآموز خودداری کنید!

در رفتار با کودک حرف گوش نکن باید صبور باشید. این کودکان به‌دلیل ذهن فعال و بازیگوشی که دارند به ‌حرف‌‎های والدین کمتر توجه می‌کنند. در این میان والدینی که تلاش می‌کنند با مکالمات طولانی و پندآموز توجه کودک را جلب کنند، مسیر غلطی را پیش گرفته‌اند. صحبت کردن طولانی در زمان‌های مختلف نه‌تنها مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه باعث می‌شود نصیحت‌های والدین در طولانی مدت اثر خود را از دست بدهند و برای کودک دیگر جذاب نباشند.

سعی کنید با کمترین پند و اندرز با کودک مکالمه داشته باشید و به‌صورت خلاصه و کوتاه مطالب را به کودکان ارائه دهید. در حین مکالمه با آرامش و صبوری به حرف‌های کودک گوش دهید. با آرامش گوش دادن به حرف‌های کودکان باعث می‌شود، حس بهتری از تعامل با والدین داشته باشند. پیشنهاد می‌کنیم از بهترین کتاب تربیت فرزند برای رفتار مناسب با کودک حرف گوش نکن کمک بگیرید.

3- مهربانانه حرف زدن؛ رفتار با کودک حرف گوش نکن

زمانی که از کودکان درخواستی دارید از لحن و زبان مناسب استفاده کنید. با صدایی دلنشین اما محکم از کودکتان درخواست کنید تا تکالیفش را انجام دهد. ارتباط نرم با کودک باعث می‌شود تا به والدین بیشتر اعتماد کنند و زمانی که دچار استرس و اضطراب هستند از آن‌ها کمک بگیرند.  لحن خشن و تند در ارتباط با کودکان اصلا کارساز نیست. زمانی که کودکان با لحن خشن والدین مواجه شوند، تصویر ذهنی نامناسبی از والدین در ذهن آن‌ها شکل می‌گیرد که در طولانی مدت موجب آسیب‌های روانی می‌شود. برای ارتباط بهتر با کودکان، برای آن‌ها کتاب بخوانید. کتاب داستان تصویری با متن مهارت گفتاری و دیداری کودکان را تقویت می‌کند و موجب تفکر خلاقانه می‌شود.

مکالمه مهربان و نرم برای رفتار با کودک حرف گوش نکن

4- توجه به خواسته‌های کودکان؛ رفتار مناسب با کودک حرف گوش نکن

شخصیت کودک و فرزندتان را به‌خوبی درک کنید و دریابید چه چیزی باعث شده تا کودک به حرف‌های شما بی‌اهمیت باشد. گاهی اوقات توجه نکردن والدین به خواسته‌های کودکان باعث کج خلقی یا لج‎‌بازی کودکان می‌شود. در این زمان سعی کنید با آرامش همراه کودک باشید.
انجام برخی کارها برای کودکان به‌تنهایی سخت است. این موضوع را درک کنید و برای فعالیت بهتر کودکان زمان بگذارید. در نظر بگیرید چه چیزی باعث شده است تا رفتار کودک نامناسب باشد. با خواندن رمان و کتاب داستان برای کودکان، فضایی دلنشین و آرامبخش ایجاد کنید. مجموعه عاشقانه های کلاسیک نام مجموعه داستانی است که رمان‌های کلاسیک را با لحنی شیرین بیان می‌کند.

رفتار با کودک حرف گوش نکن و احترام به درخواست آن‌ها

5- تنبیه و تهدید؛ رفتار اشتباه با کودک حرف گوش نکن

برای ارتباط بهتر با کودک، هرگز تنبیه یا تهدید نکنید. تنبیه کردن کودکان موضوعی پیچیده و روانشناختی است. اما به‌طورکلی اگر تنبیه کودکان تند یا سخت باشد هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد و فقط باعث منزوی‌تر شدن کودکتان خواهد شد. تنبیه و مجازات خشن موجب کمبود اعتمادبه‌نفس می‌شود و ممکن است در آینده روی رفتارهای کودک آثار مخربی داشته باشد. کودکان در زندگی سعی دارند مسائل و موضوعات جدید را کشف کنند و زمانی که به مشکلی برمی‌خورند باید در کنار آن‌ها بود.
رفتار با کودک حرف گوش نکن باید بسیار سنجیده و عاقلانه باشد. تهدید و مجازات زمانی کارساز است که به‌صورت منطقی اعمال شود. اغراق در تنبیه و مجازات شریط را نگران‌کننده خواهد کرد و آسیب روحی به کودک وارد می‌شود. همچنین تنبیه سخت، افزایش خلاقیت در کودکان را کور می‌کند و باعث می‌شود، احساسات کودکان از بین برود.

تنبیه نکردن کودک لجباز و حرف گوش نکن

خواندن داستان‌های شیرین برای کودکان لجباز

در این مقاله 5 توصیه مفید برای رفتار با کودک حرف گوش نکن را بررسی کردیم. به‌طورکلی کودکان در این سنین دچار چالش‌های فراوانی می‌شوند و برای درک بهتر آن‌ها، والدین باید مطالعات فراوانی در این زمینه داشته باشند. کتاب و کتاب‌خوانی یکی از راهکارهای مناسب در تربیت و رشد کودکان و نوجوانان است. با مطالعه کتاب ذهن کودکان آماده موضوعات جدید خواهد شد و وارد جهان‌های بزرگ‌تری می‌شوند. در برنامه تربیتی کودکان و نوجوانان حتما از کتاب‌های آموزشی و داستانی استفاده کنید که باعث درک بهتر آن‌ها از دنیای پیچیده خواهد شد.

فروشگاه بادبادک کتاب‌های فراوانی در زمینه رشد و تربیت کودکان و نوجوانان به‌فروش می‌رساند که با مراجعه به صفحه محصولات می‌توانید لیست کتاب‌ها را مشاهده کنید. ما در فروشگاه بادبادک تلاش کردیم تا راهی سریع و هموار برای دسترسی کودکان و نوجوانان کشورمان به کتاب و کتاب‌خوانی ایجاد کنیم و در این مسیر کتاب‌های فراوانی در لیست فروشگاه بادبادک قرار گرفت است.

5 توصیه کاربردی برای رفتار با کودک حرف گوش نکن
محصولات مرتبط اخبار و مقالات مرتبط نظرات کاربران

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “5 توصیه برای رفتار با کودک حرف گوش نکن”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همه چیز از کودکی شروع می شود
logo-samandehi

©کلیه حقوق این وبسایت متعلق به بادبادک است.