علت دیر حرف زدن کودک و بررسی چالش‌های مکالمه با کودکان

مقالات

در این مقاله با دلایل دیر حرف زدن کودکان آشنا خواهید شد.

طبق گفته کارشناسان 2 تا 3 سالگی بهترین زمان مناسب برای حرف زدن کودکان است. یکی از موارد نگران‌کننده برای والدین تاخیر در کلام و گفتار فرزندان است. این نگرانی زمانی بیشتر می‌شود که کودک به سن 2 تا 3 سالگی  می‌رسد و ارتباط کلامی کمتری با دیگران برقرار می‌کند. در این مقاله از بادبادک، علت دیر حرف زدن کودک را بررسی می‌کنیم. اگر به دنبال راهکاری برای تقویت ارتباط کلامی فرزندتان هستید، خواندن این مقاله را به شما توصیه می‌کنیم.

1- اختلالات شنوایی؛ مهم‌ترین علت دیر حرف زدن کودک

مشکلات شنیداری گاهی اوقات یکی از علت‌های دیر حرف زدن کودکان است. کودکان باید از نظر شنیداری زیر نظر متخصصان این حوزه مورد آزمایش قرار بگیرند. تست شنوایی در خردسالی یکی از راهکارهای تشخیص کم‌شنوایی کودکان است. در برخی کودکان عفونت‌های مزمن گوش باعث کم‌شنوایی شده و در نتیجه به صداهای اطراف واکنشی نشان نمی‌دهند.

کودک باید صداهای اطراف را به‌خوبی بشنود تا بتواند درک درستی از محیط داشته باشد. این مشکل در برخی اوقات به‌صورت موقت ایجاد می‌شود. واکنش خردسالتان را می‌توانید هنگام خواندن کتاب داستان کودک برای او محک بزنید. برای این کار باید هنگام قصه‌گویی روایت هیجان‌انگیزی داشته باشید تا واکنش‌های شنیداری کودک را بر این اساس ارزیابی کنید. توجه داشته باشید برخی از موضوعاتی که باعث افسردگی یا ناراحتی کودک می‌شود، در حرف زدن با تاخیر کودک اثربخش است. سعی کنید با درک درست موقعیت از استرس و اضطراب کودک کم کنید.

کتاب‌خوانی برای کودکان؛ بهبود رشد ذهنی و توانایی ارتباط برقرار کردن کودک

2- مشکل در آناتومی گفتار؛ یکی از علل دیر حرف زدن کودک

در برخی از کودکان، اختلالات گفتاری علت دیر حرف زدن کودک است. به‌عنوان مثال، کوتاهی بند زیر زبان ممکن است باعث اختلال در تکلم کودکان شود. طبق بررسی کارشناسان، کودکان 20 ماهه باید حداقل از 100 کلمه استفاده کنند و توانایی ترکیب کردن دو لغت با هم را دارند. در مواقعی که فرزندتان دچار اختلال کلام است، با خواندن کتاب برای نوزادان و همچنین گفتار درمانی می‌توانید واکنش‌های کودک را بررسی کنید.

برای ارتباط کلامی بهتر با کودک، سعی کنید در موقعیت‌های مختلف با او صحبت کنید. در ارتباط با کارهایی که انجام می‌دهید یا قصد انجام دادن دارید، با کودکتان گپ بزنید تا ذهن کودک به‌خوبی درگیر کلمات و واژه‌ها شود.

3- بررسی ارتباط نامناسب والدین با یکدیگر و حرف زدن کودک

اگر کودکان منزوی و گوشه‌گیر باشند یا شاهد مکالمات بزرگسالان نباشند، ممکن است دچار تاخیر در کلام باشند. برخی از والدین به‌ اندازه کافی با کودک صحبت نمی‌کنند و همین امر علت دیر حرف زدن کودک است. طبق مطالعات انجام‌شده، کودکانی که به‌صورت مستمر با والدینشان در ارتباط هستند، زودتر از باقی همسالان خود توانایی صحبت کردن را به‌دست می‌آورند.

والدین باید زمان بیشتری برای ارتباط با کودک در نظر بگیرند و سرگرم کردن کودک را در اولویت قرار دهند. خواندن کتاب داستان تصویری با متن یکی از عواملی است که باعث ایجاد سرگرمی کودکان خواهد شد. در نظر داشته باشید کودکان شاید هنگام صحبت کردن، با شما همراهی نکنند، اما همواره در حال یادگیری هستند.

صحبت کردن با کودکان؛ بهترین روش برای یادگیری و درک مفاهیم

4- اختلال عملکرد مغزی در دیر صحبت کردن کودک

در برخی مواقع اختلالات سیستم عصبی یا بیماری‌های اوتیسم علت دیر حرف زدن کودک هستند. در چنین مواقعی درمان‌هایی که توسط پزشک متخصص نورولوژیک و گفتار درمان انجام می‌شود، بسیار کمک کننده است. توجه کنید زمانی که کودکان چنین مشکلاتی دارند، به هیچ‌وجه با آن‌ها رفتار پرخاشگرانه نداشته باشید و همواره با صبر و حوصله روند درمان را ادامه دهید.

شاید این نوع از کودکان در درک مطالب یا تولید آواها مشکل داشته باشند که پزشک درمانگر بهترین روش درمان را به‌خوبی تشخیص خواهد داد. کتاب می می نی از مجموعه کتاب‌هایی است که به بهبود آموزش رفتارهای کودک کمک می‌کند. با خواندن چنین کتاب‌هایی برای کودکان می‌توانید، رفتار آن‌ها را نسبت به داستان‌ها ارزیابی کرده و ارتباط بهتری با کودک برقرار کنید.

سرگرم کردن کودکان به‌وسیله بازی‌های خلاقانه برای زودتر حرف زدن کودک

اهمیت توجه به حرف زدن کودک بر مهارت‌های گفتاری او

مکالمه والدین با کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است. برخی از والدین توجهی به رفتار و ارتباط با کودکان نمی‌کنند یا درمان کودک را به تاخیر می‌اندازند. این سهل‌انگاری و به تاخیر انداختن درمان کودک ممکن است آسیب‌های جدی در ارتباطات کودکان ایجاد کند. کلماتی که در ارتباط با کودک به‌کار می‌برید، تاثیر فراوانی بر رشد ذهنی‌شان دارد.
اشتباه والدین زمانی است که علت دیر حرف زدن کودک را مرتبط با مشکلات ژنتیکی می‌دانند و کودکان را با سایر فرزندان اقوام مقایسه می‌کنند. افزایش خلاقیت در کودکان و توجه کردن به نیازهای کودک باعث ارتباط گرفتن بهتر آن‌ها با محیط اطراف خواهد شد. همچنین برقراری ارتباط موثر با کودکان باعث پیشرفت آن‌ها در یادگیری شده و به رشد مغزی کودک کمک فراوانی خواهد کرد.

کمتر صحبت‌کردن والدین؛ علت دیر حرف زدن کودک

تاثیر شگفت‌انگیز کتاب‌خوانی در سریع‌تر حرف زدن کودکان

در این مقاله 4 علت دیر حرف زدن کودک را بررسی کردیم و به اختلالات درمانی کودکان در صحبت کردن اشاره کردیم. در نظر داشته باشید که هر چه ارتباط با کودک بیشتر باشد، توانایی زودتر صحبت کردنشان بیشتر خواهد شد. کتاب‌خوانی برای کودکان بسیار اهمیت دارد و باعث گسترش واژگان آن‌ها خواهد شد. گوش‌های کودکان را از کلمات جدید پر کرده و با خواندن کتاب‌های داستان و شعر ذهنشان را بیشتر درگیر کنید. توجه کردن کودک به کتاب‌های مصور به همراه متن‌هایی که برایشان می‌خوانید، در ارتباط کلامی کودکان اثربخش است.

در رابطه با کتاب‌خوانی برای کودکان، خرید مجموعه کتاب‌ «دالی بازی» و همچنین مجموعه کتاب «چشم قلمبه» را برای ارتباط بهتر با کودکان توصیه می‌کنیم. محتوای سرگرم کننده و آموزنده این کتاب‌ها به‌ همراه صفحات متحرک باعث گستردگی بیشتر کلمات در ذهن کودکان می‌شود. فروشگاه اینترنتی بادبادک مجموعه گسترده‌ای از کتاب‌های کودکان و نوجوانان است. با مراجعه به قسمت محصولات کتاب‌های پرفروش هر بخش به‌راحتی می‌توانید بهترین کتاب‌ها مخصوص خردسالان را مشاهده و خریداری کنید.

بررسی نکاتی در رابطه با علت دیر حرف زدن کودکان
محصولات مرتبط اخبار و مقالات مرتبط نظرات کاربران

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “علت دیر حرف زدن کودک و بررسی چالش‌های مکالمه با کودکان”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همه چیز از کودکی شروع می شود
logo-samandehi

©کلیه حقوق این وبسایت متعلق به بادبادک است.