با کودک وابسته چطور رفتار کنیم؟

مقالات

در این مقاله با روش‌های صحیح رفتار با کودک وابسته آشنا می‌شوید.

کودکان وابسته به‌هیچ‌وجه دوست ندارند از والدین خود جدا شوند و از تنهایی احساس وحشت می‌کنند. آن‌ها به‌صورت مداوم در پی توجه پدر‌ و مادر خود هستند. این وابستگی و نیاز به توجه برای والدین و فرزندان دردسر‌ساز است؛ برای مثال ممکن است کودک شما با گریه خواهش کند که سر کار نروید یا او به مدرسه نرود و این جدایی را تجربه نکند. اگر در این شرایط قرار بگیرید، چه خواهید کرد؟

در این مقاله از بادبادک نکاتی را به شما خواهیم گفت که طرز رفتار با کودک وابسته را یاد بگیرید. اگر از اشک‌و‌آه‌‌های لحظات جدایی فرزندتان خسته شده‌اید، این نوشته را از دست ندهید.

تشویق و تمجید؛ راهی برای بهبود رفتار کودک وابسته

سیستم تشویق یکی از مهم‌ترین متد‌های تربیتی است که به کمک آن می‌توانید بسیاری از چالش‌ها را با کودک وابسته حل کنید. به‌همین‌دلیل زمانی‌که کودک پذیرفت قرار است برای چند ساعت از شما دور باشد و بهانه نگرفت، او را تحسین یا با یک هدیه کوچک خوشحال کنید. قیمت کتاب کودک بسیار مناسب است و به‌همین‌ ‌خاطر آن را به یک هدیه بسیار جذاب و مفید تبدیل می‌کند.

شناختن دلایل وابستگی؛ کلیدی برای رفتار با کودک وابسته

وابستگی کودکان تا سن سه سالگی کاملا طبیعی است؛ چرا که کودک در این سال‌ها نمی‌تواند نیاز‌های خود را برآورده کند و به فردی بالغ نیاز دارد؛ اما پس از سه سالگی وابستگی‌های افراطی در برخی از کودکان به وجود می‌آید. پیش از همه‌چیز ابتدا دلایل وابستگی فرزند خود را شناسایی کنید. برخی از مهم‌ترین دلایل وابسته‌ بودن کودکان عبارت‌اند از:

  • تک‌والد بودن
  • تنش‌های خانوادگی
  • از دست‌دادن یکی از اعضای خانواده
  • خجالتی بودن
  • کنترل‌گری والدین

احتمال دارد که وابستگی کودک دلایل ژنتیکی داشته و به‌خاطر اضطراب‌های بیولوژیکی باشد. برای پیدا کردن بهترین روش رفتار با کودک وابسته و مضطرب، حتما با روان‌درمان‌گر کودک مشورت کنید. این اضطراب‌ها ممکن است تا سنین نوجوانی هم ادامه داشته باشد. اگر نوجوانی با اضطراب در اطراف خود می‌شناسید، کتاب های انگیزشی برای نوجوانان را به او پیشنهاد دهید.

چه احساسی داری؟ از کودک بخواهید با شما صحبت کند

پیش از ترک کردن خانه از کودک بپرسید: «چه احساسی داری؟» اگر شروع به گریه کرد، به نگرانی‌ و حرف‌هایش گوش دهید و به او بگویید که در نبود شما اتفاق بدی نمی‌افتد. به‌علاوه برای او کتاب‌های سرگرم‌کننده‌ای مثل داستان های قصه ما مثل شد، تهیه کنید تا با دنیای جذاب داستان‌ها از نگرانی‌هایش کم شود.

گفت‌وگو؛ مهم‌ترین بخش از رفتار  با کودک وابسته

برای او توضیح دهید که ترسش طبیعی است

زمانی‌که برای کودک خود توضیح می‌دهید ترس از تنهایی طبیعی است، او هم راحت‌تر این احساس را در خود می‌شناسد و با آن کنار می‌آيد. برای توضیح‌دادن ترس از جدایی به فرزندتان، از منابعی مثل کتاب قصه برای ترس کودکان استفاده کنید که در آن به‌طور غیرمستقیم به داستانی شبیه به مسئله کودک شما پرداخته شده است.

کودک وابسته معمولا گریه می‌کند؛ اما شما ادامه دهید

به خاطر بسپارید که فرایند وابستگی برای کودک هم بسیار سخت است و از‌این‌رو در هر‌بار جدایی احتمالاً گریه خواهد کرد؛ اما به‌مرور زمان یاد می‌گیرد که بدون حضور شما هم به‌ زندگی خود ادامه دهد. به‌هیچ‌وجه به خاطر گریه‌های کودک، برنامه‌های خود را لغو نکنید؛ چرا که بالاخره در هفت‌ سالگی او به مدرسه خواهد رفت و بهتر است از پیش با این اضطراب کنار آمده باشد. اگر اکنون با این مشکل درگیر هستید، در مقاله دیگری از سایت بادبادک به این سوال جواب می‌دهیم که چگونه اضطراب جدایی کلاس اولی ها را برطرف کنیم؟

طبیعی بودن واکنش گریه در یک کودک وابسته

جلب اعتماد کودک؛ روشی مهم در رفتار با کودک وابسته

کودکانی که با مشکلات وابستگی درگیر هستند، با خود فکر می‌کنند که مادر یا پدرشان آن‌ها را ترک خواهند کرد و دیگر هرگز بر نمی‌گردند. به‌همین‌علت پیش از اینکه بخواهید از او جدا شوید، برایش توضیح دهید که برنامه‌‌اش در این چند ساعت جدایی چگونه خواهد بود و اینکه شما پیش او بر می‌گردید. مثلا به او بگویید: «تا تو پیش خاله می‌مانی و بازی می‌کنی، من به خرید می‌روم و بر‌می‌گردم.»

ترک کردن ناگهانی کودک وابسته، بدون اینکه به او توضیحی بدهید، باعث تشدید وابستگی و اضطراب او می‌شود.

در هر شرایطی روی تصمیم‌های خود بمانید

همه والدین برای تربیت فرزندان خود مقرراتی را اجرا می‌کنند؛ اما برخی از آن‌ها زمانی که کودکشان مریض شد، این قوانین را به‌طورکامل نقض می‌کنند. یکی از نکات رفتار با کودک وابسته این است که حتی در مواقع بیماری او هم از مواضع خود کوتاه نیایید. در‌این‌صورت کودک یاد می‌گیرد هربار خود را به مریضی بزند تا شما را در کنار خود نگه دارد.

پرخاشگری و عصبانیت همه چیز را بدتر می‌کند

رفتار با کودک وابسته نیاز به صبوری فراوانی دارد. در برخی از مواقع، هرچه با او حرف می‌زنید و برایش توضیح می‌دهید که الان باید به‌ کارهای خود برسید یا او به مدرسه برود، کودک فقط گریه می‌کند. در این مواقع آرامش خود را حفظ کنید و سر او داد نزنید. پرخاش و طرد کردن کودک، او را آزرده و وابسته‌تر می‌کند.

استفاده از کتاب‌ها برای توضیح ترس به کودک وابسته

کتاب خواندن؛ روشی برای ایجاد اعتماد و امنیت در کودکان

در این نوشته سعی کردیم تا روش‌ها و نکات رفتار با کودک وابسته را مطرح کنیم. اگر کودک وابسته‌ای دارید، باید بتوانید همراه او و با آرامش مسیر مستقل شدنش را طی کنید. زمانی که در کنار فرزند خود هستید، رابطه خود را با کودک صمیمی‌تر کنید تا او در زمان‌های جدایی احساس طردشدگی نداشته باشد.

یکی از راه‌های افزایش صمیمیت، کتاب خواندن است. چند دقیقه‌ای او را در آغوش بگیرید و برایش داستان یا شعر بخوانید تا احساس امنیت او چند برابر شود. برای خرید کتاب کودک و نوجوان می‌توانید از فروشگاه بادبادک دیدن کنید. در این فروشگاه هزاران جلد کتاب باکیفیت کودک و نوجوان را برای شما و فرزندان عزیزتان آماده کرده‌ایم.

آیا شما هم کودک وابسته‌ای دارید؟ چگونه با او رفتار می‌کنید؟ تجربیات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

اهمیت رفتار والدین با کودک وابسته
اخبار و مقالات مرتبط نظرات کاربران

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “با کودک وابسته چطور رفتار کنیم؟”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همه چیز از کودکی شروع می شود
logo-samandehi

©کلیه حقوق این وبسایت متعلق به بادبادک است.