کودکان عاشق گوش دادن به قصه‌ها و داستان‌ها هستند. فرزندان ما، ساعت‌ها پای قصه‌ها می‌نشینند و از شنیدن آن لذت می‌برند. قصه‌ها، کودکان را وارد دنیای تخیلی می‌کند و هیجانی وصف‌نشدنی به آن‌ها می‌دهد. متاسفانه برخی از کودکان دچار اختلال‌های اضطرابی، لجبازی و نافرمانی هستند. روان‌شناسان مختلف روش‌هایی را برای درمان مشکلات این کودکان به‌ کار می‌گیرند. قصه‌درمانی، یکی از جدیدترین روش‌های درمانی و مشابه بازی‌درمانی است. قصه‌درمانی علاوه‌بر درمان مشکلات روان‌شناختی کودکان، جنبه سرگرمی و آموزشی دارد. در این مطلب، به تعریف قصه‌ درمانی برای کودکان می‌پردازیم و مزایای آن را توضیح می‌دهیم. همچنین از تاثیرات مثبتی که قصه‌درمانی روی کودکان می‌گذارد صحبت خواهیم کرد.

قصه‌درمانی برای کودکان چیست؟

تصور کنید که کودکتان از تاریکی می‌ترسد. یکی از روش‌ها برای غلبه بر ترس او، تعریف کردن قصه است. به‌طور مثال؛ شما برای فرزندتان قصه کودکی را تعریف می‌کنید که قبلا از تاریکی می‌ترسید و در حال حاضر نمی‌ترسد. با این روش، می‌توانید از ترس کودکتان به‌طور چشم‌گیری بکاهید. کودکان، خود را به دل قصه می‌سپارند، جای قهرمان داستان تصمیم می‌گیرند و تجربه‌هایی را به‌دست می‌آورند.

قصه‌درمانی، یکی از شیوه‌های جذاب برای درمان اختلالات کودکان است و مهارت‌هایی را به او می‌آموزد. در این روش، کودکان متوجه می‌شوند که فقط آن‌ها مشکل ندارند، بلکه دیگران نیز با آن مشکل دست‌وپنجه نرم می‌کنند. فهمیدن اینکه کودک در آن مشکل تنها نیست، به او آرامش می‌دهد. همچنین کودک را کمک می‌کند تا بر مشکلاتش غلبه کند. هدف قصه‌درمانی برای کودکان، شناختن زندگی و یادگیری فوت‌وفن غلبه‌بر مشکلات خواهد بود. به شما توصیه می‌کنیم که برای فرزندان دلبندتان کتاب داستان کودکان متناسب با سنشان را خریداری کنید تا در دنیای داستان‌ها غرق شوند.

قصه‌ درمانی؛ یکی از شیوه‌های جذاب برای درمان اختلالات کودکان

قصه‌درمانی چه اهمیتی در تربیت کودکان دارد؟

قصه‌درمانی برای کودک بسیار مفید خواهد بود. کودکان معمولا با شخصیت‌های داستان ارتباط برقرار و همذات‌پنداری می‌کنند. همذات‌پنداری کودک با قصه تنش‌ها، اضطراب‌ها و ترس‌هایش را کاهش می‌دهد. همچنین کودک از تجربه شخصیت اصلی داستان استفاده می‌کند و درس‌هایی می‌گیرد. قصه‌ها نقش مهمی در تربیت کودکان دارند. در ادامه، به 4 نقش موثر قصه‌درمانی برای کودکان می‌پردازیم. اگر کودک شما به رمان‌های ترسناک علاقه دارد، کتاب دروازه مردگان را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

1. تقویت مهارت شنیداری؛ یکی از مزایای قصه‌درمانی برای کودکان

معمولاً کودکان بادقت به حرف‌های بزرگسالان توجه نمی‌کنند. قصه‌درمانی یکی از شیوه‌هایی است که باعث تقویت مهارت شنیداری در کودکان می‌شود. کودکان به قصه‌ها بادقت گوش می‌دهند و سرنوشت شخصیت اصلی برای‌شان مهم خواهد شود.

تقویت مهارت شنیداری با قصه‌ درمانی برای کودک

2. با قصه‌درمانی، به تقویت مهارت کلامی کودک کمک کنید

قصه‌ها و داستان‌ها، محبوب کودکان هستند؛ به‌طوری‌که حاضرند ساعت‌ها پای قصه بنشینند و هیجانش را تجربه کنند. کودکان امروزی بسیار باهوش عمل می‌کنند و از طریق قصه، کلمات بسیاری را به‌خاطر می‌سپرند. اگر معنی کلمه‌ای را ندانند، از شما سوال می‌پرسند و  آن کلمه را به گنجینه ذهنشان می‌سپارند. با خواندن قصه، دایره لغات کودکان افزایش پیدا می‌کند و باعث تقویت مهارت کلامی می‌شود. اگر کودکتان کتاب طنز دوست دارد، خرید کتاب ماکاموشی را به شما توصیه می‌کنیم.

3. قصه‌درمانی به کودک قدرت تفکر می‌دهد

تابه‌حال در هنگام قصه گفتن به کودکان توجه کرده‌اید؟ کودکان به کلیه جزئیات قصه بادقت گوش می‌کنند. آن‌ها، چه موقع گوش دادن به قصه و چه بعد از آن، همه جزئیات را در ذهنشان تجسم می‌کنند. این قدرت تجسم کودکان، قوه تخیل آن‌ها را نیز تقویت می‌کند. کودکانی که قدرت تخیل بالایی دارند، در آینده نویسنده یا هنرمند خواهند شد. ما به شما توصیه می‌کنیم که برای کودکان عزیزتان کتاب باشگاه مغز را خریداری کنید که به توانمندی ذهنشان در موضوعات مختلف کمک می‌کند.

4. قصه‌درمانی؛ باعث کاهش تنش و اضطراب و افزایش قدرت حل مسئله در کودکان می‌شود

کودکان با شنیدن داستان وارد دنیای تخیلی و فانتزی می‌شوند و استرس‌ها و اضطراب‌هایشان کاهش می‌یابد. مهم‌ترین هدف قصه‌گویی برای کودک، رفع اضطراب اوست. کودکان معمولاً با شخصیت‌های داستان ارتباط می‌گیرند، خودشان را جای او می‌گذارند و راه‌های حل مسئله را می‌آموزند.

قصه‌درمانی برای چه کودکانی مناسب است؟

قصه‌درمانی برای کلیه کودکان مناسب است. تاثیر قصه روی کودکان از روش‌های دیگر بیشتر خواهد بود. قصه، در رشد روانی و اخلاقی کودکان بسیار موثر محسوب می‌شود و پلی بین کودک و دنیای اطراف او به شمار می‌آید. یکی از کارایی‌های قصه، جهت دادن به تخیلات کودکانه فرزندان است. قصه‌درمانی برای کودکان طلاق، کودکان خجالتی، کودکان بیش‌فعال، کودکان لجباز، کودکان پرخاش‌گر و کودکانی که ترس دارند، مناسب خواهد بود.

تاثیرگذاری قصه‌ درمانی در رشد روانی و اخلاقی کودک

قصه‌درمانی برای کودکان طلاق؛ روشی موثر برای جلوگیری از اضطراب کودک

کودکان طلاق، ترس از جدایی دارند. درنظر داشته باشید که نباید کودکان را به‌طور ناگهانی از مادرشان جدا کرد. کودکان با دوری از مادر، دچار استرس و اضطراب می‌شوند. برای کاهش استرس کودکان طلاق، باید از شیوه قصه‌گویی و بازی‌درمانی استفاده کنید. حتما از کودکان طلاق حمایت کنید تا این دوران سخت را به‌خوبی پشت‌سر بگذارند. بازی‌درمانی و قصه‌درمانی، کمک شایانی به کودکان طلاق خواهد کرد.

قصه‌ درمانی برای کودکان خجالتی، باعث افزایش اعتماد‌به‌نفس می‌شود

یکی از نگرانی‌های پدران و مادران، کمرویی و خجالت کودکان است. قصه‌ درمانی برای کودکان خجالتی، روشی موثر خواهد بود و اعتماد‌به‌نفسشان را افزایش می‌دهد. کودکان خجالتی با دیگران تعامل ندارند و عزت نفسشان پایین است. بازی‌درمانی و قصه‌درمانی علاوه‌بر لذت، به کودک در کاهش خجالت کمک می‌کند. کودکان با قصه‌درمانی وارد فضای خیالی داستان می‌شوند و با ترس‌ها و اضطراب‌هایشان روبه‌رو خواهند شد. ترس کودک خجالتی، از برقراری تعامل با دیگران خواهد بود. در دنیای فانتزی قصه، کودک خجالتی با ترسش مواجه می‌شود و نتیجه مثبتی خواهد گرفت.

قصه‌درمانی برای کودکان پرخاش‌گر و بیش‌فعال؛ یکی از قدرتمندترین راه‌های درمان

قصه‌درمانی، یکی از راه‌های قدرتمند برای ارتباط برقرار کردن با کودکان پرخاش‌گر و بیش‌فعال خواهد بود. قصه‌گویی چالش‌های مرتبط با بیش‌فعالی و پرخاشگری در کودکان را برطرف و مدیریت می‌کند. قصه‌ها ساختار دارند و شنونده جزئیات را به ذهن می‌سپارد. کودک در قصه می‌آموزد که در مواقع دشوار زندگی باید چکار کند. همه این موارد، مشکلاتی است که کودکان بیش‌فعال با آن مواجه هستند. کودکان بیش‌فعال و پرخاش‌گر به داستان‌ها بهتر گوش می‌دهند و نتیجه آن‌ها را در زندگی‌شان به‌کار می‌گیرند.

قصه‌درمانی؛ یکی از قدرتمندترین روش‌های درمانی برای کودکان بیش‌فعال و پرخاش‌گر

خرید کتاب متناسب با قصه‌درمانی برای کمک به کودکان

در سایت بادبادک، کتاب‌هایی در زمینه قصه‌درمانی برای فروش موجود است. کتاب‌های 30 قصه 30 شب، حسنی و قصه‌هایش (در سه جلد)، شیرین‌تر از شکر (در چهار جلد)، هاپو و دوستانش، پومولو فیل فیلسوف (در سه جلد) و رفتارهای خوب ازجمله کتاب‌های مناسب برای قصه‌درمانی هستند. در ادامه، دو کتاب را به شما معرفی می‌کنیم تا برای کودکان دلبندتان بخرید تا از مزایای شگفت‌انگیزشان حیرت‌زده شوید.

حسنی و قصه‌هایش؛ کتابی مناسب برای قصه‌درمانی کودک

داستان حسنی و قصه‌هایش در سه جلد نوشته شده و خلاصه داستانش از این قرار است: «حسنی با مادربزرگ و پدربزرگش در خانه‌ای قدیمی زندگی می‌کند و هربار با داستانی دست‌وپنجه نرم می‌کند…» قصه‌های این کتاب براساس ضرب‌المثل‌های قدیمی و حکایت‌ها نوشته شده‌اند. در ادامه، بخشی از کتاب «حسنی و قصه‌هایش» را در اینجا برای شما آورده‌ایم.

حسنی به زحمت چشم‌هایش را باز کرد. خمیازه‌ای کشید و گفت: «سلام!» باباجان گفت: «سلام به روی ماهت! حسنی جان… زود برو از سر کوچه یک کیلو پیاز بخر و زود برگرد. خانم جان می‌خواهد برای ظهر کوفته‌قلقلی درست کند.» حسنی غرغری کرد و از جا بلند شد و گفت: «اوه… حالا کو تا ظهر!» باباجان به او چشم‌غره رفت. حسنی هم دیگر حرفی نزد. شال و کلاه کرد و از خانه بیرون دوید. هوا خیلی خوب بود و حسنی فکر کرد که تا ظهر زمان فراوانی است. به سرش زد که راه را دور بزند و از کوچه باغی برود… .

مجموعه شیرین‌تر از شکر؛ کتابی مناسب برای کودکان

در مجموعه کتاب شیرین‌تر از شکر 365 داستان ایرانی در 4 جلد مجزا منتشر شده است. این داستان‌های شیرین برای کودکان بسیار مناسب‌اند و جزو جذاب‌ترین داستان‌های کهن ایرانی محسوب می‌شوند. در ادامه، بخشی از کتاب «شیرین‌تر از شکر» را در اینجا برای شما آورده‌ایم.

آدم‌ها مثل مدادند. هرکدام با زندگی‌شان داستانی می‌نویسند؛ آن‌قدر که تمام شوند. آدم‌ها می‌روند و داستان‌ها می‌مانند. یکی شاد، یکی غمگین، یکی ساده، یکی رنگی، یکی تلخ و یکی شیرین. ما هم داستانی داریم. اول اینکه مداد سفید نباشیم که با همه زیبایی‌ای که دارد توی جعبه مداد رنگی تنها و بی‌استفاده است و فقط می‌تواند توی سیاهی بنویسد نه سفیدی؛ یا هرچه بنویسد و بکشد پنهان است. حالا این ماییم و دنیایی از داستان‌های جورواجوری که این مدادها نوشته‌اند. چه خوب که این داستان‌ها را بخوانیم و بهترین آن‌ها را بنویسیم. منظورم رونویسی نیست. باید آن‌ها را بخوانیم، خوب و بد و زشتش را ببینیم و داستان خودمان را بنویسیم. نمی‌دانم چه رنگی یا چه طعمی… .

تاثیر قصه‌درمانی در رشد و تربیت کودک

خرید کتاب‌های مرتبط با قصه‌درمانی برای کودکان در سایت بادبادک

در این مقاله، شما را قصه‌ درمانی برای کودکان آشنا کردیم. قصه‌درمانی، روشی موثر خواهد بود و به کاهش استرس، اضطراب و تنش در کودکان کمک می‌کند. قصه‌درمانی باعث تقویت مهارت کلامی و شنیداری و همچنین قدرت فکر و حل مسئله می‌شود و برای کلیه کودکان مناسب است. کتاب‌های مختلفی برای تقویت مهارت‌های زندگی در سایت بادبادک موجود است. شما می‌توانید هرکدام از این کتاب‌ها را با قیمت مناسب و در کم‌ترین زمان ممکن در محل کار یا خانه تحویل بگیرید. اگر هر سؤالی در ارتباط با خرید این کتاب‌ها داشتید، با شماره تلفن 09016788666 تماس بگیرید تا کارشناسان بادبادک در سریع‌ترین زمان ممکن شما را راهنمایی کنند.